Lajmet

Pakicat dhe komunitetet turke u bashkuan në Seminarin e 2-të Tematik të FUEN TAG

Seminari i 2-të Tematik i Grupit të Punës për Pakicat/Komunitetet Turke të Bashkimit Federal të Kombeve Evropiane (FUEN) u zhvillua më 23 Qershor 2021 në platformën online. Pakicat dhe komunitetet turke që jetojnë në një gjeografi të gjerë nga Ballkani deri në Kaukaz u takuan në seminarin e mbajtur në platformën online.

Seminari filloi me përshëndetjen dhe fjalën hapëse të Halit Habipoğlu, Zëvendës President i FUEN dhe Zëdhënës i FUEN TAG. Duke deklaruar se ai është shumë i kënaqur të takohet me të gjithë pjesëmarrësit, Habipoğlu ka cekur se FUEN do të mbajë kongresin e tij vjetor në Trieste, Itali në 9-12 Shtator 2021 dhe ku parashikohet që të bëhen ndryshimet në rregullore dhe të votohen në kongres.

Habipoğlu gjithashtu dha informacion në lidhje me projektet dhe aktivitetet e fundit të FUEN dhe takimet e grupeve të tjera të punës në FUEN. Në pjesën e parë të seminarit, Përfaqësuesi i KTMM dhe Koordinatori i Komunitetit Tatar të Krimesë Elvin Kadyrov bëri një prezantim mbi historinë e Tatarëve të Krimesë, mërgimin e tyre dhe luftën e tyre aktuale, e cila është tema e seminarit.

Në pjesën e dytë të seminarit, organizatat pjesëmarrëse përcollën zhvillimet dhe problemet aktuale në lidhje me pakicat/komunitetet turke që ata përfaqësojnë, si dhe punën dhe aktivitetet e tyre që nga seminari i parë në mars 2021.

Related Articles

Back to top button