Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/kgbd.eu/public_html/wp-content/themes/kgbdeu/functions.php on line 74
Sa më parë duhet të gjindet zgjidhje për problemet e komunitetit Turk – Shoqata Unioni Rinor i Kosovës
Lajmet

Sa më parë duhet të gjindet zgjidhje për problemet e komunitetit Turk

Në tryezë e rrumbullakët ku pjesëmarrës ishin Politikanët, zyrtarët nga Turqia dhe zyrtarët e lartë të komunitetit Turk në Kosovë në moderatorimin e Ethem Bajmak i cili u shpreh se nuk është koha për me festu por duhet të bëhet përqëndrimi mbi problemet dhe zgjedhjen e tyre. Bajmak u shprehu se përkundër faktit se kaluan 10 vjet shoqëria akoma përballet me probleme në çdo fushë dhe ai poashtu theksoi rëndësinë për tejkalimin e problemeve dhe konsultimin.

Bajmak apeloi në parandalimin e ndarjes mbrenda KDTP-së,si dhe tërhoqi vëmendjen se me vite në Turqi dhe shtete fqinje nuk u bë prezantimi i mirë i Kulturës Turke në Kosovë për këtë arsye nuk mundëm të realizojmë Javën e Turqve të Kosovës. Bajmak tha se duhet të braktisen interesat individuale dhe të bëhen vepra kolektive. Poashtu ai theksoi se duhet të jemi në gjendje nëse është e nevojshme të luftojmë dhe veprojmë sëbashku për të krijuar zgjidhje.

 

Show More

Related Articles

Close
Close