Haberler

Türk Azınlık ve Topluluklar Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te Buluşuyor

Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) bünyesinde faaliyet gösteren FUEN Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) 12. Yıllık Toplantısı, 15-18 Ekim 2026 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştiriliyor. Kuzey Makedonya Türklerinin ev sahipliğinde ve Türk Demokratik Partisi’nin (TDP) organizasyonuyla düzenlenen bu uluslararası buluşmada, derneğimiz Kosova Genç Birlik Derneği (KGBD) olarak Kosova’yı gururla temsil ediyoruz.

Avrupa’nın farklı coğrafyalarından gelen Türk azınlık ve topluluklarının temsilcilerini bir araya getiren bu kapsamlı toplantıda; Balkanlar’daki ve genel olarak Avrupa’daki Türk varlığının kültürel mirası, eğitim hakları, karşılaşılan güncel sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılıyor. Aynı zamanda FUEN TAG’ın önümüzdeki dönemde yürüteceği stratejik faaliyetler planlanarak kurumlar arası iş birliği ve dayanışma güçlendiriliyor.

Kosova’daki Türk topluluğunun sesini, kültürünü ve haklarını uluslararası platformlarda güçlü bir şekilde savunmaya devam eden derneğimiz, Üsküp’teki bu stratejik zirvede aktif rol alarak ortak geleceğe yönelik çalışmalara katkı sunuyor.

Toplantı boyunca gerçekleştirilecek oturumlar, çalıştaylar ve temaslara ilişkin tüm gelişmeleri web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu